Jan Debeurme - Wie ben ik

Triptiek

Triptiek

Een autodidact-kunstenaar uit de Leuvense contreien.Een aantal jaren geleden ben ik op zoek gegaan naar een creatieve hobby. Na een experimentele fase in het (houtskool)tekenen, aquarel schilderen en air brush, heb ik uiteindelijk mijn weg gevonden in het schilderen met acryl.

Hoewel ik al sinds vele jaren mijn leven doorbreng in Kessel-Lo (dicht bij de Abdij van Vlierbeek), nemen mijn schilderijen je meestal mee op een exotische reis naar mijn Afrikaanse roots. Ik ben namelijk geboren in 1957 in het toenmalige Belgisch-Kongo waar ik mijn hele jeugd heb doorgebracht. Veel van mijn schilderijen met hun warme kleuren vertonen dan ook deze Afrikaanse invloeden. In diezelfde sfeer durf ik mij ook al eens aan een (Afrikaans - abstract) beeldhouwwerkje wagen.

Tijdens de eerste lockdown van het voorjaar 2020 heb ik een nieuwe reeks abstract geinspireerde figuren geschilderd. Eén van de werken draagt dan ook de titel "Confinement". Verder zien de overige geschilderde dames en heren er al even leuk uit als hun namen klinken: Coquette, Keire, Axelle, Starlet, Babe,… en nog andere exotische zuiderse diva’s.

Daarnaast schilder ik af en toe ook eens een landschap (al dan niet abstract)

Wanneer de vrije tijd het toelaat durf ik mij al eens aan een beeldhouwwerkje te wagen.
(Klik hier om een overzicht van mijn beeldhouwwerken te zien.)

Hieronder zien jullie mijn eerste aquarel die ik ooit gemaakt heb (een niet te negeren verwijzing naar mijn geboorteplaats) en enkele air-brush realisaties.
Dolfijnen
Tabacongo
Tijger


Wens je contact op te nemen met mij stuur mij dan gerust een mailtje via jan@debeurme.be.